+373 600 11 666

info@grif.md

Alege acoperisul potrivit pentru casa

Pentru o casa perfecta, trebuie sa verificati intotdeauna daca acoperisul dvs este construit bine. Daca acoperisul permite scurgeri, atunci poate distruge pana si cele mai frumoase case. Aici intervine decizia dvs, daca doriti un acoperis care sa va tina o perioada indelungata, bine executat si ce nu va necesita reparatii dese, sau unul cu o durata de viata limitata.

Pentru a alege, trebuie sa luati in considerare mai multe lucruri cum ar fi conditiile meteorologice din zona in care este construita casa, materialele care alcatuiesc acoperisul, standardele si conditiile locale de constructie, stiluri populare si trenduri. In trecut, oamenii au avut optiuni limitate in ceea ce privea acoperisul cu sindrila, insa in zilele noastre, exista o mare varietate de materiale.
Datorita imbunatatirilor tehnologice, puteti alege in functie de: putere, aspect, valoare, finisare, culoare, forma, etc. Sunt accesibile de asemeneea o varietate de culori si tipuri de materiale pentru acoperisul casei, fiecare avand avantaje dar si dezavantaje. Deseori, alegerea acoperisului este o optiune vizuala, insa puteti economisi timp si bani daca alegeti acoperisul potrivit in functie de vreme si conditii meteorologice locale.
1. Din mase bituminoase. Sindrilele din mase bituminoase (gont) sunt cele mai utilizate, deoarece foile bituminoase este economic si usor de instalat. Sindrilele pot dura pana la 15 – 30 de ani.
2. Lemn. Sindrilele din lemn sunt usoare, realizate cu unelte simple si pot fi instalate fara dificultate. Ofera un aspect natural si are o durata de viata de 30-50 de ani. Cu toate acestea, dezavantajele pot fi preturile ridicate dar si faptul ca nu sunt ignifuge decat daca le tratati.
3. Metal. Acoperisurile din metal au diferite culori si stiluri, sunt robuste si pot dura pana la 50 de ani. Nu au nevoie de o multime de reparatii de-a lungul timpului, insa sunt pierderi de material la montare la un acoperis complicat.
4. Tigla. Placile de acoperis sunt destinate pentru vremea ploioasa si sunt confectionate din materiale accesibile local, cum ar fi lutul si ardezia. Materialele contemporane din beton si plastic sunt de asemenea folosite, iar dalele de argila au un finisaj rezistent la apa.
5. Ardezie. Este in principal adecvata ca material de acoperis, are un indice de absorbtie foarte scazut (mai putin de 4%), este foarte rezistenta la inghet si crapaturi cauzate de inghet si are o durata de viata mai lunga (la noi in tara e interzisa ardezia)